Oostenrijk na de corona lockdown

  • 9 juli 2020
  • 0 reacties
  • 365 Bekeken

Reputatie 2

Oostenrijk, terug van weg geweest.

De lockdowns liggen alweer achter ons en de Oostenrijkse bergen en meren wachten op je. We zitten nu al midden in de zomervakantie en hoewel het rustig is, is de Oostenrijkse gemütlichkeit er nog steeds. Midden mei is alles langzaam weer opgestart, restaurantjes gingen open, winkels openden haar deuren en je zag weer dagjesmensen op straat. Net als hier staan er overal desinfectie pompjes en wordt de, daar, 1 meter samenleving goed gehandhaafd. De meren zijn ook alweer lekker van temperatuur, en hier geldt niet dat je een tijdslot moet reserveren. Is er plek op 1 meter, leg je handdoek en maak een duik. Wij hebben laatst deelgenomen aan een georganiseerde barbecue. Van verre rook je de barbecue op het terras van restaurant Glennie’s in Niederau. Proostend met een Oostenrijkse Weizen hebben we gesmuld van heerlijke stukken vlees. De sfeer was top en mondkapjes, neem ze voor de zekerheid mee. Op dit moment geldt er nog geen algehele plicht in Oostenrijk, wel onderweg in Duitsland.

 

 

Hier geen corona: wandelend door de Oostenrijkse bergen 

Liever een dag een dierentuin bezoeken of met de bergbaan en wandelen. Maak je geen zorgen, het kan en het mag weer! Onze Nederlandse gids Wanda is met haar hond Biene voor ons op pad gegaan. Speciaal voor TUI gasten die in Kaprun verblijven heeft zij prachtige wandelingen uitgestippeld. Zo is één van de favorieten de Sigmund – Thun – Klamm. De hike gaat langs een kloof die duizend jaar geleden is ontstaan door het smelten van ijs uit de late ijstijd. De wandeling over houten trappen langs de bergwand maakt het extra spectaculair. Voor de IJstijd was Kaprun één grote gletsjer, het smeltwater dat overbleef zorgt nu voor mooie rivieren, beekjes en zelfs watervallen. Op een mooie zonnige dag is het heerlijk om in de frisse mist van de kletterende waterval te lopen. Dat is nog eens verkoelend als het kwik boven de 28 stijgt. Van de Corona maatregelingen merk je hier niets, wandelen doe je dan ook zonder mondkapje in de frisse buitenlucht. Uiteraard is er wel de mogelijkheid om je handen te desinfecteren en wordt het gerespecteerd dat je op de houten paden afstand houdt van elkaar.

 

 

Lees ook de verhalen van onze collega's die alvast ItaliëDenemarkenNederland en Frankrijk voor je hebben verkend.

Meer weten over de coronamaatregelen in Oostenrijk en 4 andere vakantiebestemmingen? Lees het topic Corona Maatregelen voor Autovakanties.


0 reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Reageer