Vraag

zo spoedig mogelijk geld terug ipv coronavoucher

  • 23 juni 2020
  • 1 reactie
  • 91 Bekeken

  • Verkenner
  • 2 reacties

Steeds word gezegd dat we een keuze hebben of geld terug of coronavoucher

maar deze voucher gewoon opgedrongen.

Dus of geld terug binnen een maand of zoek nu een advocaat extra kosten voor u wat ik dan maak


1 reactie

Reputatie 5
Badge +1

Beste slo,

TUI Nederland biedt klanten met een los TUI fly vliegticket voor een vlucht die als gevolg van de coronacrisis door TUI werd of wordt geannuleerd, de mogelijkheid de prijs van het ticket in geld terug te ontvangenZodra het proces is opgezet dat noodzakelijk is om de tickets te kunnen restitueren, zal de klant de keuze hebben voor een voucher of restitutie van de prijs van het ticket. Ook klanten die al een voucher ontvangen hebben kunnen deze inruilen voor contante terugbetaling.

Deze regeling geldt alleen voor losse vliegtickets van TUI fly en niet voor pakketreizen van TUI. Voor geannuleerde pakketreizen blijft de situatie ongewijzigd. Deze vouchers zijn gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden en kunnen als ze na een jaar niet zijn ingewisseld alsnog in geld gerestitueerd worden. Deze oplossing wordt - gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren - nog steeds erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij de voorwaarden die aan de Corona voucher zijn verbonden. Tenslotte biedt de SGR op basis van haar bestuursbesluit dekking voor de vanaf 16 maart jl. uitgegeven Corona-voucher.

Ik zie dat je al meermaals op de TUI Community hebt aangegeven het niet eens te zijn met de coronavoucher. Dat is uiteraard je goed recht. Via de TUI Community kunnen wij je informeren over het TUI voucherbeleid, maar we behandelen via dit kanaal geen klachten. Hiervoor kun je contact opnemen met het TUI Customer Services Center of door het online klachtenformulier in te vullen.

Vriendelijke groeten,

Tessel

Reageer