Vraag

Wat gebeurt er qua repatriering bij een nieuwe lockdown?

  • 13 juni 2020
  • 4 reacties
  • 367 Bekeken

Beste lezer,

Vanuit de overheid zal bij nieuwe lockdowns een repatriëring meer worden geboden.

Wij hebben alleen losse vliegtickets gekoecht bij TUI Fly. Wat gebeurt er als tijdens ons verblijf er onverhoopt een nieuwe lockdown is? Zijn hier extra vliegkosten aan verbonden? Behouden wij ons recht op een retourvlucht? Hoe werkt dit?

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie.

Vriendelijke groet,

Pascalle


4 reacties

Reputatie 5
Badge +1

Hoi Pascalle,

Ik snap je vraag, maar het is lastig om hier een antwoord op te geven. De maatregelen die worden genomen bij een lockdown zijn afhankelijk van veel verschillende factoren en verschillen per situatie. 

TUI is verantwoordelijk voor onze klanten gedurende de reis en zal er daarom alles aan doen om in iedere situatie zo goed mogelijk voor onze klanten te zorgen. Het klopt dat hierbij een verschil is tussen pakketreizen en losse vliegtickets. Bij een pakketreis val je als klant gedurende je gehele vakantie onder de zorg van TUI, je hebt immers vlucht en verblijf bij TUI geboekt. Wanneer je alleen losse vliegtickets hebt geboekt, val je onder de zorg van TUI gedurende je vlucht. Tijdens je verblijf op bestemming ben je dan op jezelf aangewezen. 

Dit neemt uiteraard niet weg dat we je zoveel mogelijk zullen helpen, bijv. door het omboeken van je vlucht indien nodig. Hierbij zijn we echter altijd afhankelijk van de maatregelen en medewerking van de lokale overheid.

Vriendelijke groet,

Tessel

Goede dag,

wij hebben voor september een pakketreis naar Gran Canaria geboekt. Vlucht plus hotel dus. Mogen wij er dan welvanuit gaan dat Tui ons repatrieert mocht er een tweede Corona golf uitbreken?

groet,

Berry Hellstern

Goede dag,

wij hebben voor september een pakketreis naar Gran Canaria geboekt. Vlucht plus hotel dus. Mogen wij er dan welvanuit gaan dat Tui ons repatrieert mocht er een tweede Corona golf uitbreken?

groet,

Berry Hellstern

daar ben ik ook wel erg benieuwd naar. Vooral omdat we met 2 kleine kinderen gaan. 

Reputatie 5
Badge +1

Beste Berry en Dominique,

Als je een pakketreis hebt geboekt, en tijdens je vakantie gaat er een lockdown van kracht op je bestemming, dan zal TUI zorgen voor een terugvlucht naar Nederland op het eerste moment dat dit mogelijk is. Verblijfskosten worden niet automatisch volledig vergoed door TUI. Daarom raden we al onze klanten aan een goede reisverzekering af te sluiten voor vertrek.

De verzekering die je via TUI af kunt sluiten is bij Europeesche Verzekeringen. Met deze reisverzekering ben je verzekerd indien je langer op bestemming moet blijven, als er tijdens je vakantie een negatief reisadvies wordt gegeven.

Meer informatie over reis- en annuleringsverzekeringen vind je hier.

Vriendelijke groeten,

Tessel

Reageer