Vraag

Vlucht annuleren

  • 15 juni 2020
  • 1 reactie
  • 59 Bekeken

Goedemorgen,

Wij hebben een vlucht naar Curaçao geboekt met vertrekdatum 2 juli 2020. Volgens mij is het onzeker of deze vlucht doorgang kan vinden, aangezien het nog niet 100% zeker is dat Curaçao haar grenzen weer opent per 1 juli 2020. Hoeveel dagen voor de vertrekdatum annuleert TUI een vlucht?

Indien het advies van TUI is om gebruik te maken van de omboekregeling, kan dan een vliegticket naar Curacao omgeboekt worden naar een pakketreis naar een andere bestemming?

 

Groet,

Pierre

 


1 reactie

Reputatie 5
Badge +1

Hoi Pierre,

Op dit moment staat het reisadvies voor Curacao nog op code oranje (alleen noodzakelijke reizen). TUI zal weer op Curacao gaan vliegen wanneer dit reisadvies is aangepast naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). De verwachtingen zijn dat we vanaf begin juli weer naar deze bestemming kunnen. 

Er is geen specifiek aantal dagen voor de vertrekdatum dat TUI een vlucht annuleert. Zoals de zaken er nu voor staan lijkt het er op dat we binnenkort weer kunnen gaan vliegen naar de Caribische Eilanden. Maar de ervaring van de afgelopen 3 maanden heeft ons ook geleerd dat situaties soms snel kunnen wijzigen.

Uit je bericht begrijp ik dat je een los vliegticket hebt gekocht bij TUI. Op losse vliegtickets is de omruilgarantie helaas niet van toepassing. Mocht je vlucht toch geannuleerd worden, dan heb je de keuze uit vergoeding in de vorm van een voucher, waarmee je een nieuwe reis kunt boeken, of restitutie van het door jou betaalde bedrag.

Vriendelijk groeten,

Tessel

Reageer