Vraag

Snorkelmasker als mondkapje?

  • 13 juni 2020
  • 1 reactie
  • 49 Bekeken

Is het toegestaan om een full-face snorkelmasker te gebruiken als mondkapje? Ook op vluchten die langer dan 3 uur duren?


1 reactie

Reputatie 1
Badge

Hoi @Pascalle,

Welkom op de community, en bedankt voor je vraag!

Helaas is het niet toegestaan om een full-face snorkelmasker te gebtuiken als mondkapje. Hier nog wat extra informatie over mondkapjes tijdens jouw reis.

Een mondkapje dragen is verplicht op het vliegveld en aan boord, een zelfgemaakt mondkapje is niet toegestaan. Je draagt het mondkapje vanaf het instappen, gedurende de vlucht en tijdens het uitstappen. Houd er rekening mee dat je mondkapje regelmatig gewisseld moet worden, zorg dus dat je er voldoende meeneemt voor zowel de heen- als terugreis.

Je moet iedere vier uur je mondkapje vervangen. Je bent verplicht om zelf genoeg mondkapjes mee te nemen voor je heen- en/of terugreis.

Onder een geschikt mondkapje verstaan we een mondkapje dat de mond en neus volledig bedekt, zoals chirurgisch mondkapje en (niet-) medisch mondkapje. Voor niet-chirurgische mondkapjes raden wij een mondkapje aan waarbij je het filter kan vervangen. Andere mondbescherming zoals een sjaal of kledingstuk zijn niet voldoende en kunnen niet worden toegelaten.

Vriendelijke groet,

Dimi

Reageer