Vraag

sluiten van hotels Kefalonia

  • 18 juli 2020
  • 3 reacties
  • 42 Bekeken

Beste,

Wij wilde Voor augustus 2020 boeken bij hotel White Rocks in Kefalonia, Griekenland. Plotseling is dit hotel niet meer te boeken en lijkt het te zijn gesloten. Nieuwe Te boeken datums zijn weer beschikbaar vanaf mei. 
Hoe kan dit? Andere hotels daar zijn sowieso al niet te boeken voor in augustus en zijn ook pas beschikbaar vanaf mei 2021. 

Met vriendelijke groet,

Suzan 


3 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Beste @SuzanC,

Als een accommodatie aan ons doorgeeft dit zomerseizoen niet meer open te gaan, zullen wij de verkoop zo snel mogelijk dichtzetten. Uit jouw bericht maak ik op dat dit voor het White Rocks ook is gebeurd. De meest actuele beschikbaarheid voor hotels op Kefalonia kan je op onze website terugvinden.

Groetjes,

Mark

Wat is de reden dat de hotels alsnog sluiten? Blijft het toerisme uit op dit eiland of is er een verslechtering van de situatie omtrent het Corona virus?
Hebben jullie het idee dat er mogelijk nog meer hotels gaan sluiten op dit eiland?

 

Reputatie 5
Badge +4

Beste @SuzanC,

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Het betreft op het moment van schrijven sowieso geen verslechtering van het coronavirus op Kefalonia.

Het kan bijvoorbeeld liggen aan het feit dat het hotel het niet rendabel acht om het resterende zomerseizoen nog open te gaan. Zo kan het hotel er wellicht voor kiezen, vanwege bijvoorbeeld de grote van het hotel, om niet het hele hotel aan te passen met de benodigde voorzorgsmaatregelen. Hier moet het hotel namelijk wel de (financiële) middelen voor hebben.

Vanuit TUI wordt daarnaast ook een stappenplan gemaakt waaraan accommodaties moeten voldoen om als het ware ‘corona proof’ gasten te ontvangen. Als dit bij het hotel/appartement om wat voor reden niet mogelijk is, kan TUI besluiten het hotel voorlopig niet aan te bieden.

Hopelijk heb ik zo antwoord kunnen geven op je vraag.

Groetjes,

Mark

Reageer