Vraag

reisadvies Egypte

  • 10 juni 2020
  • 1 reactie
  • 281 Bekeken

Wanneer weet u of er een positief of negatief reisadvies komt voor Egypte. Ik zou 11 augustus vliegen. Ik heb van een Egyptenaar gehoord dat ze pas vanaf 1 september toeristen toelaten.


1 reactie

Reputatie 5
Badge +4

Beste @Saddy,

Dat is helaas lastig om te zeggen, omdat er zowel vanuit de Nederlandse overheid als vanuit de Egyptische autoriteiten een positief reisadvies moet worden afgegeven. Als Nederland het nog niet veilig genoeg acht om af te reizen naar Egypte, dan kan het reisadvies negatief blijven. Als Egypte anderzijds Nederland als risicogebied aankaart en hierdoor geen toeristen wilt ontvangen, blijft het negatieve reisadvies ook van kracht. Wanneer dit wederzijds weer ‘op groen gaat’, is lastig te voorspellen. Het is daarnaast goed om te weten dat TUI zelf geen reisadviezen afgeeft, dit doet het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op dit moment is op korte termijn duidelijk welke bestemmingen wij gaan aanbieden. Egypte zit daar, gelet op het advies vanuit de overheid om momenteel nog niet buiten Europa op vakantie te gaan, nog niet tussen. Dit geldt echter alleen nog voor de korte termijn, en het kan betekenen dat jouw reis in augustus dus wel door kan gaan.

Als blijkt dat Egypte echter geen toeristen wilt ontvangen, dan wordt je hierover gecontacteerd. Voor nu blijft het helaas nog even afwachten en gaat je reis vooralsnog dus gewoon door.

Groetjes,

Mark

Reageer