Vraag

Moet ik mijn reis naar Thailand in mei 2020 betalen?

  • 19 maart 2020
  • 1 reactie
  • 149 Bekeken

Beste medewerkers,

Wij hebben een reis geboekt naar Thailand op 17/5.

Wij moeten deze reis naar 5 april betalen, maar daar willen wij mee wachten tot dat we zeker weten of deze reis doorgaat.

Wij zie graag een reactie tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Fam. E Bijsterbosch


1 reactie

Reputatie 4
Badge

Beste @Fam.bijsterbosch,

 

Ik kan het me voorstellen dat jullie daar even mee willen wachten, tot er meer duidelijk is over de situatie. Echter, is er een reisovereenkomst aangegaan, waarbij een betaling gedaan dient te worden. Op het moment dat er niet betaald wordt, zullen er automatisch betalingsherinneringen verstuurd worden. Wanneer je besluit deze niet te betalen, wordt de reis uiteindelijk tegen kosten (voor de klant) geannuleerd. Omdat dit automatisch gegenereerde berichten zijn, kunnen we daar op dit moment niks tegen doen. 

 

Er zijn wel een paar opties die je zou kunnen overwegen: 

- De reis om boeken naar een later tijdstip. Dan hoeft de reis ook nog niet betaald te worden. Meer informatie over het omruilen vindt je door op deze link te klikken (https://www.tui.nl/campagne-voorwaarden/?id=3). We hebben tot en met 30 april een zeer versoepelde omruilgarantie, waarbij je tot een dag voor vertrek (in jullie geval uiterlijk tot 30 april) je reis kunt wijzigen. Voor jullie geldt dat jullie dus op 30 april de reis nog kunnen wijzigen, mocht het zo zijn dat de reis op 17 mei niet doorgaat. NB: Als de reissom van uw nieuwe vakantie hoger wordt, dan is de meerprijs van deze vakantie voor uw eigen kosten. Als de reissom van uw nieuwe vakantie goedkoper wordt, dan betaalt TUI u het verschil terug, tot 20% van het verschil in prijs. 
- De reissom betalen en een voucher krijgen op het moment dat de reis toch gezien de omstandigheden geannuleerd wordt. Voor nu is het te vroeg om een uitspraak te doen over reizen in mei
- De reis annuleren conform de standaard annuleringsvoorwaarden. De kosten die hier aan verbonden zijn, zijn voor de klant. Omdat je nog binnen de 42 dagen voor vertrek zit, bedragen de annuleringskosten 15%. Deze zijn 
conform de Algemene Reisvoorwaarden van TUI Nederland N.V. Voor het gemak heb ik deze voor je bijgevoegd. Je kan de reisvoorwaarden op de volgende website raadplegen.

 

Mocht je de reis willen om boeken, kun je contact op nemen met het nummer 088 - 088 58 85. Houdt er rekening mee dat de wachttijd iets langer kan zijn dan normaal.

 

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Groet, ^Daisy

 

Reageer