Hoe ziet een vakantie in Frankrijk er nu uit

  • 10 juli 2020
  • 0 reacties
  • 208 Bekeken

Reputatie 2

Een geliefde vakantiebestemming bij Nederlanders: Frankrijk. Hoe ziet op vakantie gaan naar Frankrijk er nu uit? Onze collega Britt is samen met haar zus voor op pad gegaan om te checken hoe corona-proof een vakantie Frankrijk op dit moment is. 

Onderweg naar Frankrijk 

Mondkapjes mee, koffers in de auto, volle tank en gaan. De rit door Nederland is even wennen, 100km per uur op de snelweg is ingevoerd op het moment dat wij weinig op de weg hebben gezeten. Na een aantal uren bereiken we de Belgische grens. Deze komen we gemakkelijk over. Tijdens een tankstop in België zetten we voor de zekerheid ons mondkapje op. In alle gesloten ruimten in België geldt immers dat je een mondkapje draagt. Wel zien we dat niet iedereen hier een mondkapje draagt dus misschien dat het bij tankstations dan nét niet hoeft. Maar wij nemen geen risico. Eenmaal in Frankrijk voelden we ons meteen thuis. 

Onze overnachtingslocatie 

Je ziet dat de corona een behoorlijke impact heeft gehad hier. De locale bevolking is voorzichtig en leeft alle maatregelen na. Dat is super fijn om te zien en geeft je ook een heel veilig gevoel. Overal staan desinfectie pompjes en de check-in is met ruim voldoende afstand. De hotelkamer is schoon opgeleverd en, een beetje afhankelijk van in welk hotel je slaapt, is er gedurende je verblijf alleen tussentijdse schoonmaak op aanvraag.

Vakantie met mondkapje 

Vakantie in Frankrijk is zeker geen vakantie met mondkapje. De Franse overheid heeft het dragen van mondkapjes niet verplicht gesteld. Alleen in het openbaar vervoer en in musea. Wel zie je in grote steden dat veel mensen een mondkapje dragen. Uit voorzorg! Maar ook zeker omdat er door de overheid op gehamerd wordt dat het zeker bijdraagt aan minder besmettingen. Als wij smiddags in een winkeltje komen wordt ook ons vriendelijk verzorgt een mondkapje op te zetten. Gelukkig hebben we deze in onze tas. We vragen of dit verplicht is en komen er dan achter dat winkeliers zelf de regels met betrekking tot mondkapjes mogen bepalen.  

Rust, ruimte en pure schoonheid, Frankrijk is er klaar voor 

Nu zijn wij natuurlijk in de eerste vakantieweek in Frankrijk, de échte drukte kan nog komen. Maar op dit moment voelt het enorm fijn, veilig en rustig. Je hebt de ruimte en iedereen gunt je de ruimte. Er wordt erg goed omgegaan met de maatregelen. Alles ziet er schoon uit, van toiletten tot gebouwen en van de straat tot het strand. Wij zijn enorm blij om te zien dat Frankrijk er weer klaar voor is om haar eerste toeristen te ontvangen. 

 


0 reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Reageer