Ervaring vliegreis naar Bonaire sinds covid-19

  • 17 juli 2020
  • 1 reactie
  • 71 Bekeken

Wij zijn 9 juli naar Bonaire gevlogen en 17 juli weer teruggekomen.
Hierbij onze ervaring.

Bij aankomst op Schiphol hadden wij onze mondkapjes in de aanslag maar nog niet direct nodig, zolang het niet druk is en de afstand gehouden kan worden.
In de hal voor het inchecken is het kapje wel verplicht maar het valt op dat er best veel grondpersoneel hier niet aan meedoet. Wel apart.

Eigenlijk vanaf het inchecken het kapje opgehouden, behalve bij het eten of drinken bij 1 van de gelegenheden die wel open zijn. Er zijn er best wel wat dicht of maar beperkt open.
Bij het inchecken moest het PCR certificaat overlegd worden evenals de eigen verklaring.

Boarden ging nog nooit zo soepel doordat mensen nu wel gehoor geven aan het boarden per rij nummers, en ook in de ‘slurf’ van de gate werd goed afstand gehouden.
Aan boord ging het ook soepel doordat de bagage bakken niet gebruikt mogen worden.
Al waren die sowieso wel nodig voor de stoelen bij de nooduitgangen en ook voor de mensen die toch te grote bagagestukken mee hadden (groter dan 30x30x15).

Tijdens de vlucht waarbij het cabine personeel ook continue kapjes dragen kregen we geregeld een desinfecterende gel om de handen te reinigen (met name voor elke ‘service’ ronde). Opvallend was dat dit op de terugvlucht niet 1 keer gedaan is terwijl dit wel aangekondigd werd.
Er was geen keuze van de maaltijd zodat deze zo snel mogelijk uitgeserveerd konden worden.
Er was ook geen koffie/thee, wel werd bij het begin en halverwege de vlucht een flesje water uitgereikt.
Wel was het voor veel mensen blijkbaar lastig om het kapje de hele reis op de juiste manier te dragen.
Dat is voor de mond EN een stukje over de neus.
Ik weet niet hoeveel mensen ook daadwerkelijk iedere 4 uur het kapje wisselden maar de mensen met een stoffen kapje (met print of oid) zeker niet.

Bij aankomst iedereen er weer op rijnummer uit wat ook weer erg soepel ging.
Toen op Bonaire netjes in de rij met gepaste afstand voor zowel de eigen gezondheidsverklaring als de douane en vervolgens de koffers ophalen, nog steeds met mondkapje op.
Deze hebben we pas afgedaan bij aankomst op het resort.

Vanaf dat moment hebben we heerlijk vakantie gevierd waarbij wel zoveel mogelijk een soort van 1,5 mtr afstand gehouden wordt maar niet te krampachtig aangezien er op Bonaire geen ‘openbare’ Covid-19 besmettingen waren/zijn en iedereen die binnenkomt getest is. Natuurlijk niet waterdicht maar wel (voor ons althans) een zeer acceptabel risico. Zeker als je ook zelf op blijft letten.
Het was alleen erg stil op Bonaire omdat alles weer op gang moet komen nu de eerste toeristen weer komen. Maar dat had ook wel z’n charme.

En vandaag dus weer terug gekomen. Eigenlijk hetzelfde verhaal als de heenweg alleen nu geen gelletjes gezien maar wel weer de mensen die niet weten hoe een mondkapje gebruikt moet worden.
Misschien kunnen wij het hier ook beter een face-mask noemen i.p.v. mondkapje.
Wat dan wel weer opvalt is dat onze marechaussee op Schiphol blijkbaar al immuun is of een geheim vaccin heeft want er draagt er geen een een face-mask/mondkapje.
Richtlijnen zijn blijkbaar niet voor iedereen.

M.a.w.: voor ons een zeer geslaagde eerste vliegvakantie sinds de Covid-19 crisis maar er zijn zeker nog wel wat verbeterpunten voor zowel TUI als Schiphol en overheid maar ook zeker voor de reizigers.


1 reactie

Reputatie 5
Badge +1

Hoi Marcel,

Bedankt voor het delen van je reis ervaringen. Zeer waardevol!

Bedankt ook voor de feedback betreffende de mondkapjes en desinfecterende handgel, die nemen we zeker mee. Het is altijd goed om te horen waar we het beter kunnen doen.
Goed om te lezen dat je een fijne vakantie hebt gehad :-)

Vriendelijke groeten,

Tessel

Reageer