Alle TUI corona maatregelen voor, tijdens en na je vakantie op een rij

  • 17 juni 2020
  • 1 reactie
  • 7751 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Community Manager TUI
  • 266 reacties

Binnenkort is het zo ver, dan kunnen we weer op vakantie! Een aantal bestemmingen is weer toegankelijk voor toeristen om te genieten van zon, zee, strand, natuur en cultuur.

Bij TUI doen we er alles aan om je reis zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat jij straks goed voorbereid op reis kan, lees je hieronder alvast alle maatregelen die door TUI voor, tijdens en na je reis worden genomen.

 

Maatregelen voorafgaand aan je TUI vakantie

Veilig op vakantie doen we samen. Voorafgaand aan je reis kun je zelf ook al enkele voorbereidingen en maatregelen treffen.

  • Ga alleen op reis als je geen klachten hebt
  • Volg de richtlijnen van het rivm en was vaak je handen
  • Zorg voor een goede reis- en zorgverzekering en check vooraf de dekking voor Covid-19
  • Vul de Gezondheidsverklaring en COVID-19 statement in

 

Gezondheidsverklaring & COVID-19 statement

Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring moet elke reiziger (ook voor kinderen vanaf 2 jaar) altijd bij zich hebben tijdens de hele reis. De gezondheidsverklaring vul je maximaal 24 uur voor vertrek in en neem je uitgeprint mee. Je kunt hier de gezondheidsverklaring downloaden.

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, moet je ook een COVID-19 statement ondertekenen tijdens het online inchecken. Zonder COVID-19 statement krijg je geen toegang tot je boarding pass. Dit kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Vlieg je op een bestemming waarbij online inchecken niet mogelijk is? Vul dan wel online het COVID-19 statement in, waarna je de melding krijgt dat je je boarding pass bij de incheckbalie af kunt halen.

 

Maatregelen tijdens je vlucht met TUI fly

Op de luchthaven en tijdens je vlucht zal het er iets anders aan toe gaan dan je gewend bent. Hieronder vind je de algemene richtlijnen, maar door alle ontwikkelingen kunnen deze veranderen. Lees daarom in ieder geval minimaal 1 dag voor vertrek de actuele informatie op de TUI website.

Vlieg je niet met TUI fly, maar met een andere maatschappij zoals Transavia of KLM? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot coronamaatregelen.

We kijken er naar uit om deze zomer weer samen te vliegen! Ontdek alle maatregelen in onderstaande video.

 

Op de luchthaven

Voorlopig zal TUI fly alleen vanaf Schiphol vertrekken. Bij de entree kan je temperatuur worden gemeten. Op de luchthaven houden we 1,5 m afstand. Er zijn er speciale looproutes om in te checken en voor de controle punten, en is meer personeel aanwezig om te assisteren en de veiligheid te bewaren. Houd er rekening mee dat restaurants en winkels slechts beperkt open zijn. Raadpleeg voor vertrek de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor de meest actuele informatie. Voor informatie over maatregelen op Schiphol, klik hier.

 

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje aan boord van het vliegtuig is verplicht. Je draagt het mondkapje vanaf het instappen, gedurende de vlucht en tijdens het uitstappen. Je mondkapje moet iedere 4 uur verwisseld worden. Daarom raden we aan wegwerpmondkapjes mee te nemen. Een zelfgemaakt mondkapje is niet toegestaan. TUI beschikt niet over een voorraad mondkapjes en het is niet mogelijk deze aan boord te kopen. Zorg er dus voor dat je zelf over voldoende mondkapjes beschikt voor zowel je heen- als terugreis.

 

Handbagage

Om contactmomenten aan boord te beperken kan er geen gebruik gemaakt worden van de bagagebakken in de cabine. Per persoon mag je  1  klein stuk handbagage mee te nemen, zoals een rugzak, handtas of laptoptas. Deze wordt geplaatst onder de stoel, met maximale afmetingen van 30 x 30 x 15 centimeter. Let op: handbagagekoffers mogen dus niet mee de cabine in. Deze kun je gratis inchecken bij de incheckbalie tot 10 kg, maximaal 55 x 40 x 20 centimeter.

 

Service tijdens je vlucht met TUI fly

Uit veiligheidsoverwegingen zorgen we aan boord voor zo min mogelijk contactmomenten tussen passagiers en cabinepersoneel. Daarom vragen we je om tijdens de vlucht te blijven zitten op je stoel. We lopen minder vaak rond, hebben een aangepast assortiment in eten en drinken en zullen geen duty-free artikelen aanbieden. Op verre vluchten ontvang je nog steeds een gratis maaltijd- en snackservice. De momenten dat we bij je langs komen zullen anders verdeeld worden en het assortiment kan afwijken.

 

Hygiëne aan boord

De ventilatie in onze vliegtuigen is zeer goed gereguleerd door gebruik van HEPA-filters, dit zijn moderne luchtfilters die de lucht vrij maken van ziekteverwekkers. Aan boord hebben we extra hygiënemaatregelen genomen om te zorgen dat alles schoon blijft en is onze cabinebemanning goed getraind. Na iedere vlucht worden onze vliegtuigen grondig schoongemaakt.

 

Wil je ons protocol lezen met alle maatregelen die we aan boord nemen om verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te voorkomen? Download het hele protocol hier.

 

Maatregelen op bestemming

De Corona-richtlijnen verschillen per bestemming, afhankelijk van de regelgeving van de lokale overheid. We adviseren daarom je voor vertrek te verdiepen in de lokale richtlijnen van jouw vakantieland. Kijk hiervoor op de website Nederland wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook of je op bestemming een mondkapje moet dragen is afhankelijk van de bestemming en de verplichte maatregelen aldaar. Zorg voor de zekerheid dat je voldoende mondkapjes bij je hebt.

 

Faciliteiten bij je accommodatie

De faciliteiten bij de accommodatie zullen zoveel mogelijk geopend zijn, mits voldaan kan worden aan de lokale richtlijnen en die van TUI. Er is altijd virtuele reisleiding beschikbaar via de TUI app om vragen te beantwoorden. Afhankelijk van de bestemming zal er ook fysieke reisleiding aanwezig zijn.

Voor all inclusive vakanties zal de toegankelijk van buffetten per bestemming verschillen. Alle TUI hotels hanteren het 10-punten plan waarin onze hygiëne en veiligheidsmaatregelen zijn vastgelegd. Dit kan betekenen dat het eten zoveel als mogelijk wordt uitgeserveerd volgens een a la carte principe.

Wat betreft zwembaden zijn er voor zover wij nu weten geen restricties die vanuit TUI gesteld worden. Wel kan het zijn dat hier vanuit de lokale overheid of de accommodatie beperkingen aan worden gesteld.

Afhankelijk van de bestemming is het mogelijk om excursies te doen. TUI biedt excursies aan in de buitenlucht en in kleine groepjes. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor individuele excursies.

 

Maatregelen na thuiskomst

Wanneer je weer uitgerust thuis bent van vakantie is het vooral belangrijk om nog even lekker na te genieten.

Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM is het niet nodig om in quarantaine te gaan, zolang je geen gezondheidsklachten hebt. Krijg je wel last van klachten zoals verkoudheid, koorts of benauwdheid, volg dan de instructies van het RIVM en neem eventueel contact op met de GGD voor een test. Voel je je grieperig na je reis, meld dit dan ook bij TUI. Ben je positief getest op Corona? Meld dit dan altijd bij TUI.

Ben je gewoon gezond, maar wil je wel iets met ons delen? Bijvoorbeeld hoe je je reis hebt ervaren? Laat het hier weten op de TUI Community :smile:


1 reactie

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen een mondkapje op op Schiphol en in het vliegtuig??

Reageer