Hoe boek je de perfecte vakantie?

  • 20 maart 2019
  • 2 reacties
  • 338 Bekeken

Reputatie 3
Badge +1
De perfecte vakantie

Een vakantie boeken is voor mij altijd een groot plezier. Laten we eerlijk zijn, vakantie is de fijnste tijd van het jaar. Als ik op vakantie ben dan denk ik alweer aan de volgende bestemming. Hoe vind je nu de perfecte vakantie bestemming?
Je zou je vakantie via internet kunnen boeken of via een reisbureau. Mijn voorkeur gaat uit naar het boeken van een vakantie via het reisbureau. De medewerkers helpen je met het zoeken naar een geschikte reis en kunnen veel vertellen vanuit eigen ervaringen.
Voorafgaand aan mijn bezoek aan het reisbureau oriënteer ik mij alvast op een aantal bestemmingen. Deze bestemmingen leg ik voor op het reisbureau. Hierbij stel ik een aantal criteria op waaraan een vakantie voor mij aan moet voldoen. Tevens is het wel handig om te bedenken wat je voor een vakantie uit wilt geven, hierdoor wordt de reis wat specifieker.
Het reisbureau komt nadien met een aantal beschikbare opties voor hetgeen jij hebt aangegeven. Hoe beslis je dan voor welke optie je gaat?
Ik kijk altijd op meerdere sites naar de beoordeling van het hotel of appartement, en op google maps naar de exacte ligging. Daarnaast via Tripadvisor of er genoeg restaurantjes in de buurt zijn en wat voor activiteiten er te doen zijn in de buurt.
Het hotel wat hieruit het beste is, wordt dan geboekt door een medewerker van een TUI reisbureau. Het boeken van een reis via het reisbureau is ontspannender dan alles zelf via internet boeken vind ik zelf. De medewerkers regelen alles voor je en wanneer de reispapieren klaarliggen kan je deze op het reisbureau ophalen. Als je nog vragen hebt over de reis kan je deze ter plekke aan 1 van de ervaren medewerkers vragen.

Veel plezier met het boeken van een vakantie, en een fijne reis!

Groetjes,

Simone

2 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Hi @Simone

Wat leuk om te lezen, persoonlijk vind ik beide zo zijn voor en nadelen hebben.

Vaak zoek ik vantevoren al wat zaken online uit en ga ik naar het reisbureau nog voor die laatste extra informatie. Ten slot boek ik dan of daar of soms ook online, dat hangt van mijn bui af ;)

Weet je al waar jou volgende vakantie heen gaat? Ik ben nog op zoek naar wat inspiratie 🙂.

Groetjes,
Marieke
Reputatie 3
Badge +1
Hoi Marieke,

Wat jij schrijft met van te voren zoek ik online al wat zaken uit is ook hetgeen wat ik bedoel met het oriënteren op een aantal bestemmingen 🙂

Ik ben net weer terug van een vakantie uit Gran Canaria, vandaar mijn late reactie. Ik was 'even' offline. Heerlijk!

Wat inspiratie voor een volgende vakantie, dat is lastig te zeggen.. Wat zijn je voorkeuren qua bestemming en accomodatie? Wellicht dat als ik iets meer weet ik je kan helpen naar een leuke vakantie bestemming 🙂
Mijn volgende reis gaat naar Alicante in mei, lekker een lang weekend. En in de zomervakantie een week luieren in een all inclusive resort in Turkije. Volgend jaar staan er 2 grote reizen op de planning.

Fijne avond.

Groetjes,

Simone

Reageer