Welke windrichting ga jij heen deze zomer?

  • 20 mei 2020
  • 0 reacties
  • 365 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Community Manager TUI
  • 183 reacties

Vakantie in eigen land, zeker nu, is populairder dan ooit. En waarom ook niet, Nederland is een prachtig land met veel verschillende landschappen en gewoontes.
De komende weken lichten we de verschillende windrichtingen voor je uit!

Deze week: op vakantie in het Oosten


Wat is er te beleven rondom de Veluwe?
De grootste provincie van ons land is Gelderland en laat daar nu ook het grootste aanééngesloten natuurgebied van Nederland liggen; de Veluwe. Als je op vakantie gaat naar de Veluwe móet je fiets wel mee, want zo kan je alles het beste beleven hier. Heb je geen fiets? Geen nood, dan kun je op weg met één van de vele witte fietsen op de Veluwe. Het Park blijft ook tijdens corona open via de entrees in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen van 09:00 tot 17:00 uur.  

De Veluwe

Met opvolging van de Coronaregels zijn de Parkwinkel en de speeltuin open. Er zijn 3 uitgiftepunten voor hapjes en drankjes: het Parkrestaurant, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en het Theehuis De Kemperberg. Het Parkrestaurant zal picknickpakketten gaan verkopen, hapjes en drankjes kunnen alleen buiten in de natuur genuttigd worden.  De Waldhoorn is elke dag geopend voor afhaal gerechten tussen 16:00 en 20:00 uur.  

Breng ook een bezoekje aan Radio Kootwijk! Hier ligt het grootste zandverstuivingsgebied van West-Europa en het monumentale zendstation. Het gebouw is nu alleen aan de buitenkant te bezoeken, maar het blijft een prachtig monument. Maak je tour compleet met het heerlijkste ijs van de Veluwe; IJs van Co in Hoenderloo. Wist je dat het Nederlands elftal hier ook traint?

Op vakantie met de kinderen wil je natuurlijk ook een paar leuke speeltuinen ontdekken. Ga eens naar Natuurspeelterrein Watertorenweg, het indianenbos, Speelweide Park Berg & Bos of Speelplaats Stakenberg En bij mooi weer kun je natuurlijk heerlijk zwemmen in het Veluwemeer. Ook hier blijft het natuurlijk wel belangrijk om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

 

Overijssel
Overijssel, van veel water en bijzondere plekken in de Kop naar stuwwallen en heuvels in Salland en Twente. Een veelzijdige provincie met prachtige natuurgebieden. Je kunt heerlijke fietstochten maken langs de IJssel maar ook verder de ‘binnenlanden’ in. Deventer is een oude Hanzestad, en die historie voel je nog steeds als je door het centrum van de stad loopt. Ook Zwolle, een oude vestingstad is zeker een bezoekje waard. Hou je van kunst? Ga dan langs bij Museum de Fundatie, één van meest bijzondere kunstmusea in Nederland, of de beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis (beide zijn weer geopend vanaf 1 juni). Hou je van wijn? Tip: Je verwacht het niet maar in Overijssel hebben ze wijngaarden waar heerlijke wijn wordt gemaakt. En het komt ‘gewoon’ uit Twente, dus maak zeker even een stop.
 

Deventer

Woon jij in Oost-Nederland? Of ben jij al wel eens op vakantie geweest in deze streken? Laat dan vooral hieronder jouw tips achter voor mooie plekken, leuke activiteiten en lekker eten in het oosten van Nederland.

Zin gekregen in vakantie? Via deze link vind je het aanbod van TUI in Nederland. Of klik hier voor het TUI aanbod in Gelderland en hier voor het TUI aanbod in Overijssel.

De komende weken volgen tips voor de andere windrichtingen.


0 reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Reageer