Wat ga jij doen deze zomer? Tips voor een vakantie in West-Nederland

  • 2 juni 2020
  • 0 reacties
  • 120 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1
  • Community Manager
  • 80 reacties

Nu tijdens de coronacrisis is het wat moeilijker om op vakantie te gaan in het buitenland. Dit betekent niet dat je niet op een leuke vakantie kan gaan! Er zijn uiteraard prachtige plekken in Nederland waar je weer tot rust kan komen in deze onzekere tijden…

Deze week: op vakantie in het westen van Nederland.

Prachtige natuurgebieden in West-Nederland

Bij West-Nederland denk je misschien al snel aan de volgebpopuwde Randstad, maar wist je dat Noord- en Zuid- Holland ook prachtige natuurgebieden hebben?

Noord-Holland kan een leuke provincie zijn voor een dagje weg of een vakantie! Er zijn veel leuke steden, natuurgebieden en stranden om te bezoeken! Als je in Noord-Holland bent bezoek dan zeker een dagje het Nationale Park Zuid-Kennemerland! Er zijn veel activiteiten te beleven in het natuurgebied voor alle leeftijden. Je kan een rustige wandeling doen door het park maar je kan ook lekker fietsen. Als je wat actiever wilt zijn kan je zelf paardrijden of zwemmen. Ook zijn er een heleboel groep activiteiten en excursies op aanvraag! Ben je met de kinderen? Geen probleem, er zijn meerdere speelterreinen waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Daarnaast zijn er ook tentoonstellingen, speurtochten en natuurspellen waar ze aan kunnen meedoen! Het natuurgebied ligt in de buurt van een aantal leuke stadjes zoals Haarlem en Bloemendaal. Ook is het vlakbij de zee, dus je zou ook lekker aan het strand relaxen na een heerlijk dagje in het natuurpark!

Het Amsterdamse bos kan leuk zijn om te bezoeken met de familie maar ook gewoon alleen. Je kan daar heerlijk kanoën of naar de kinderboerderij en overheerlijke pannenkoeken eten!  Ook voor mensen die graag in de natuur willen sporten is het ideaal om een bezoekje te doen aan het Amsterdamse bos. Je kan daar lekker wandelen of fietsen maar ook hardlopen en roeien! Er is dus voor ieder wat te doen.

Leuke vakanties aan water

Met het lekkere weer de laatste tijd en de zomer die steeds dichterbij komt, kan een strandvakantie heerlijk zijn! Met de huidige coronacrisis is het belangrijk om natuurlijk 1,5 meter afstand te houden. Het kan daarom verstandig zijn om drukke stranden als Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal te vermijden. Zoek bijvoorbeeld het strand op in het noorden van Noord-Holland, bij Schoorl of Callantsoog. Je kunt hier heerlijk genieten van de rust en alleen van het uitzicht word je al kalm. Aan het strand kan je heerlijk zwemmen, zonnebaden of met de kinderen zandkastelen bouwen. Voor mensen die wat avontuurlijks willen doen kan je ook meedoen aan surflessen. Er je kan lekker fietsen of wandelen in de eindeloze duinen! 

Naast strandvakanties kan het ook heerlijk zijn om te gaan varen! De wateren van Flevoland bestaan uit het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren.  Flevoland is dus ideaal om te ontdekken met de boot! Er is zo veel ruimte en prachtig natuur om je heen dat je helemaal tot rust komt. Er voor de actievelingen zijn op deze wateren een heleboel watersporten mogelijk en meerdere plekken mogelijkheden om een boot te huren. Laat je je liever varen? Dan kun je een ervaren crew inhuren om een relaxte boottrip te ervaren waarbij je alleen nog van het uitzicht hoeft te genieten. 

Leuke stadjes om te bezoeken

Leiden is een van de oudste steden van Nederland. Er is dus veel geschiedenis en cultuur in de stad. Er zijn prachtige oude gebouwen en mooie grachten. Leiden is een sfeervolle stad met prachtige grachten, leuke winkeltjes en cafeetjes. Een perfecte plek voor een dagje weg! Als je geen zin hebt in een drukkere stad zoals Amsterdam is Leiden een goed alternatief.

Eén van de populairste attracties in Leiden is de Hortus Botanicus, de botanische tuin van de Universiteit Leiden. Deze is gewoon open voor bezoekers, heerlijk als je in het groen wilt wandelen tussen alle flora en fauna. Vanaf 2 juni zijn de tuinen, café en winkel van de Hortus Botanicus weer open. Ook leuk om te bezoeken in Leiden zijn het Rijksmuseum van Oudheden en Naturalis, beide hebben speciale programma's voor kinderen en zijn sinds 1 juni weer open. 

20 minuten vanaf Leiden ligt Delft, de stad die verbonden is met Johannes Vermeer en Delfts blauw. Dit is de stad van innovatie en techniek. Er is een prachtige combinatie tussen oude binnenstad en de technische innovatie vanuit TU Delft. Er zijn mooie grachten, kerken en musea waar je van kan genieten. Delft is makkelijk te ontdekken per voet of met de fiets omdat alles lekker dichtbij elkaar is. In de binnenstad zijn er een aantal mooie verborgen hofjes die je kan bezoeken zoals: het Hofje van Almonde en het Hofje van Pauw. Verder kan je ook een lekker koffietje doen bij koffiehuis Uit de Kunst!

 

Woon jij in West-Nederland? Of ben jij al wel eens op vakantie geweest in deze streken? Laat dan vooral hieronder jouw tips achter voor mooie plekken, leuke activiteiten en lekker eten in het Westen van Nederland.


0 reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Reageer