Op vakantie naar Italië, hoe is dat nu?

  • 9 juli 2020
  • 0 reacties
  • 213 Bekeken

Reputatie 2

Ben je nog in twijfel of je deze zomer op vakantie wilt gaan? Vraag je je af hoe het er op de bestemming aan toe gaat. Wij hebben collega’s op pad gestuurd om dit voor jou uit te testen. Lees hier hoe het ‘nieuwe’ vakantie vieren ervaren wordt. Ook handig: de reis ernaartoe wordt ook toegelicht. Buon Viaggio!

Lees ook de verhalen van onze collega's die alvast OostenrijkDenemarkenNederland en Frankrijk voor je hebben verkend.

 

Gardameer

Collega Inge verblijft momenteel met haar gezin op haar favoriete camping Gasparina aan het Gardameer.

“Gasparina is ieder jaar vaste prik. Dit jaar hebben wij voor het eerst super last minute besloten om naar Italië af te reizen. Waarom toch wel? Rust op de camping, beter weer dan in Nederland en puur vertrouwen in de camping. Tijdens een telefoongesprek en wat mailverkeer hadden wij de volste vertrouwen in alle genomen corona maatregelen. Aangekomen is het zeker. Hier zijn duidelijk regels. Mondkapjes zijn verplicht in gesloten ruimtes maar buiten en aan het Gardameer hoeft er, op dit moment, niets gedragen te worden. De sanitaire voorzieningen en stacaravans worden extra gedesinfecteerd en er zijn duidelijke regels bij het zwembad. Zo mag je niet met teveel tegelijk in het water, houd je afstand en respecteer je elkaar.”

“De reis naar Italië toe was relaxed. Het mondkapje is in Duitsland verplicht in gesloten ruimtes, dus bij iedere sanitaire stop. Zodra we de grens overgingen met Oostenrijk was dit niet meer verplicht. Spijt dat we zijn gegaan? Absoluut niet. Na ruim 30 jaar vakantie gevierd te hebben aan het Gardameer ervaar ik nu een compleet nieuw plaatje! Het is zó rustig, gewoon ongekend. Waar je voorheen standaard file rijdt heb je nu vrij spel. Vanaf volgende week wordt het misschien wel iets drukker, maar dé drukte ga je dit jaar niet zien hier.”

“Maar is dit nu een vakantie met mondkapje? Totaal niet! 90% van de tijd heb je hem niet op. Italianen zelf zijn enorm gesteld op hygiëne. En ze zijn dankbaar dat je in deze tijd toch komt. De gastvriendelijkheid op camping Gasparina is top, ze doen er alles aan om je een fijne, maar vooral ook, veilige vakantie te bezorgen. Kinderen vermaken zich uitermate in het meer dat dit jaar extra helder is. Ze grappen af en toe dat ze een privé meer hebben. Een andere vakantie dan anders maar zeker één om met een super fijn gevoel aan terug te denken!”

 

Toscane

Collega Marieke vertrok vrijdag met haar gezin naar Toscane, zo’n 25 km ten noorden van Lucca. Il Passerotto in Ghivizzano https://www.tui.nl/il-passerotto-509695222/?clearmodel=1.

Onderweg werden de mondkapjes getest, maar eenmaal in Italië is het vooral genieten van la dolce vita.

“Corona tijd… dat betekent veel thuis zijn, ook als de kinderen vakantie hebben. In eerste instantie dacht ik, ach dan maken we er thuis een leuke tijd van. Maar naarmate de schoolvakantie naderde en de berichtgeving over reizen naar het buitenland positiever werd, begon het reisvirus toch te kriebelen. Dus besloten we, erg last minute, om de koffers te pakken en naar Toscane af te reizen. Wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Met een heerlijk koel wijntje op het balkon, omringd door groene bergen. Overal bloemen van oleanders en met geraniums aan het balkon is het echt vakantie onder de Italiaanse zon. Hoe fijn is dat na al die maanden thuis. We maken dagtochtjes naar slaperige dorpjes in de bergen, naar Pinocchio in Collodi en naar de bekende oude steden. We genieten volop van het Italiaanse leven.”

“Natuurlijk is Corona nog steeds in ons midden, dus in de supermarkt, het museum en de kerk hebben we een mondkapje op. Bij een bezoek aan het pretpark worden we even getemperatuurd alvorens we naar binnen gaan. En net als in Nederland heb je overal de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. Als we een hapje eten, hebben we het mondkapje even op om naar onze tafel te lopen, maar als we eenmaal zitten, gaat hij af. Het bedienend personeel draagt er wel een. Maar de Italiaanse gerechten smaken als vanouds,  daar kan geen Nederlandse pizza tegen op.”

“Ook onderweg bij de Duitse Raststättes is het mondkapje verplicht, terwijl dat in het Zwitserse overnachtingshotel niet noodzakelijk was, daar volstond het om afstand te houden. Afstand houden blijft de norm. De exacte afstand verschilt per land, van 1 tot 2 meter en alles wat er tussen zit. Dit wordt overal duidelijk gecommuniceerd dus je hoeft je hierover niet vooraf in te lezen. Bij het ontbijt in het Zwitserse hotel kreeg iedereen een plastic handschoentje, waar je de voorwerpen mee vastpakt, die anderen ook gebruiken. Ook een manier om contactmomenten te beperken. Al deze maatregelen wennen snel én: iedereen doet het.”

“Het zijn allemaal kleine aanpassingen, die de vakantievreugde niet in de weg staan. Maar het reizen in deze tijd heeft ook voordelen. Het is veel rustiger, waardoor je niet hoeft te wachten bij attracties en gemakkelijk mooie foto’s maakt van de Italiaanse highlights.”

 

Meer weten over de coronamaatregelen in Italië en 4 andere vakantiebestemmingen? Lees het topic Corona Maatregelen voor Autovakanties.

Lees ook de verhalen van onze collega's die alvast vakanties in Oostenrijk, Denemarken, Nederland en Frankrijk voor je uitprobeerden.


0 reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Reageer